Lär dig älska dina kurvor med denna nutritions app

Download on the App StoreGet it on Google Play
  • Personliga kostplaner
  • Kalori- och makrologg
  • Smarriga recept och kostplaner

Lifesum är en hälso- och fitnessapp med över 30 miljoner användare över hela världen. Den är den ultimate kost appen för folk som vill gå ner i vikt, äta hälsosammare eller nå sina fitnessmål

Vi pratade med Jenna Nevrin om hennes fitnessresa, kostupplägg och hur man känner sig bekväm I sin kropp. Hon berättar om hennes dagliga rutiner och hur Lifesum är det ultimata verktyget för att ha koll så man får i sig tillräckligt.

Instagram: @Jennalovisa

Vad är det bästa med Lifesum? 

Det bästa med Lifesum är hur medveten jag har blivit. Jag har kontroll över mig själv och min progress på ett helt nytt sätt. Lifesum hjälpte mig att lyckas i matväg, när jag började tracka mina kalorier så insåg jag att jag åt ca 500-700 mindre kcal än vad jag trodde att jag gjorde.

Det var ju för mig en enorm upptäckt eftersom mitt mål är att bygga muskler – jag insåg att jag helt enkelt får öka ännu mer om jag ska kunna nå mina mål. Om jag inte hade upptäckt detta hade jag ju fortsatt att gå runt och undra varför jag inte går upp i vikt.

Download on the App StoreGet it on Google Play

Hur ändrade du ditt ideal från att vara smal till kurvig?

Att vara bekväm i en kurvigare kropp har för mig inte alltid varit självklart. Jag ville länge bli smal och fokuserade bara på att gå ned i vikt. Men det var när jag verkligen insåg vad jag missade i livet som jag kom till insikt att; är det verkligen värt det? Är alla timmar på löpbandet och all extremt nyttig mealprep verkligen värt det? Jag vill leva, jag vill kunna unna mig kanelbullar och en kopp varm choklad en tisdag och inte känna minsta ångest för det där och då.

Det var när jag insåg att kombinationen av mycket mat och hård träning verkligen fick mig att må på topp som jag insåg att jag hade hittat ett nytt ideal – ett kurvigt sådant.

Vilka är de vanligaste misstagen folk gör när de börjar äta hälsosamt?

Det vanligaste misstaget många gör är helt klart att inbilla sig att kolhydrater är farligt/dåligt och bör undvikas. Jag själv trodde det hur länge som helst innan jag fick det förklarat för mig, ack så fel man kan ha! Kolhydrater är LIVSVIKTIGT. Utesluter du kolhydrater från dina mål så utesluter du också energin helt och hållet, du utesluter att kunna kötta hårda pass på gymmet och du utesluter den underbara förmågan att bli starkare dag för dag. Jag vet också många börjar för EXTREMT – att gå från att konstant äta skräpmat till att hårddeffa är inte i närheten av rimligt.

Det handlar om att lägga upp en hållbar diet som du verkligen vill och kan följa under en längre period.

Vilka tips skulle du ge till personer som inte ser resultat?

Det kan finnas så många anledningar till att man inte ser resultat. Det allra vanligaste är ju att man blir självblind eftersom att man så ofta kollar på sin egen kropp, och kanske även att vikten står helt stilla på vågen. Vare sig man har som mål att gå ned i vikt, upp eller bara bygga muskler så är det ingen idé att stirra sig blind på vågen. Titta istället tillbaka på gamla bilder, det är oftast då man faktiskt inser att man kommit en lång bit på vägen.

Men ser du inga resultat kan det också vara en god idé att se över kosten. Äter du verkligen tillräckligt för att kunna bygga muskler? Det behövs oftast mer mat än du själv tror. Eller så kanske du äter ”för mycket” för att kunna gå ned i vikt? Ta reda på detta i t.ex appen och bli medveten om vad det är för fel du gör så att du slipper stå och trampa på ett och samma ställe. Kom dock alltid ihåg: att bygga muskler tar TID. Det händer inte över en natt.

Vad brukar du äta på en dag?

En mat-dag för mig ser oftast ut följande: Frukost, bestående av en rejäl portion gröt och vanligtvis en grov kalkonmacka till det. Därefter blir det lunch runt 12-tiden, där kan det bli allt från kyckling med ris och sås eller någon god mat ute på stan som t.ex pokébowl, sushi eller liknande.

Mellis är för mig livsviktigt, det äter jag alltid innan jag tränar runt 16. Oftast brukar det bli en bar, banan och kanske en drickkvarg/proteinmilkshake. Ibland även riskakor/smörgås. Middagen för mig infaller efter träningen runt 19. Det ser likadant ut som middag – något jag är sugen på men alltid en extra stor portion till middag, måste ju säkra gainsen! Kvällsmål klarar jag mig inte heller utan, det brukar innebära gröt med kasein eller en stor skål yoghurtkvarg med flingor/müsli.

Ladda ner Lifesum appen nu!

Download on the App StoreGet it on Google Play
Lifesum app icon

Lifesum App

4.5/5

Based on 234,617 customer reviews.

Last updated: 2019-01-15. To leave a review, visit App Store or Google Play.

I have tried many different calorie counting apps and have never been able to stick to them. However, I have been using lifesum for a while now and am absolutely loving it!! I even bought the premium version! I also have an Apple Watch and love the little green apple that motivates me to move & and drink my water! <3

Easy to use, love the interface and how it has recipes and keeps me on plan. I upgraded to the full version, no regrets! I’ve tried many apps and in my opinion this one is the simplest to use and guides my choices!

I love this app! It has so many features and great advice. With the different meal plans and exact calorie counts, this app was perfect for me.